luentomuistiinpanot 3.2. [PDF]

HUOM! seuraava tapaaminen to 10.3. (eli 3.3. ei tapaamista)


HUOM2! Aika monilta on tehtäviä tekemättä! Voi toimittaa mulle s-postilla, tai rekisteröityä tälle wikisivulle (mulle tulee pyyntö, jonka hyväksyn) ja sitten tehdä suoraan tänne.

tehtävä 1:
Listaa 10 tärkeintä metodologista vaatimusta, jotka IM gradun on mielestäsi täytettävä.

tehtävä 2:
Arviointikriteeristö, tärkeysjärjestyksessä: mihin asioihin metodologisen pätevyyden arvioitsija kiinnittää huomionsa (tarkastaessaan, että 10 tärkeintä vaatimusta tulevat täytettyä)? Tavoitteena luoda työväline gradun arvioimiseen myöhemmin keväällä.

tehtävä 3:
Valitse suosikkitutkimuksesi im alueelta (esim. artikkeli jostakin alan journaalista, joita on listattuna alla). Vastaa kysymyksiin:
a) Mikä on ko. tutkimuksessa käytetty metodi?
-- Mihin kysymykseen ko. metodi voi vastata?
--(mitä tietoa? Määriä, merkityksiä, olioita, tapahtumista, muutosta, pysyvyyttä, mitä?) (vrt. sivu 8 3.2. luennoissa)
b) Mikä on tutkimuksen tiedonintressi ja tiedon laji?
--Miksi tietoa? (empiiristä, teoreettista, abstraktiota, konkretiaa?) Mitä tarkoitusta ja yleisöä varten? (vrt. sivut 6-7 luennoissa)

Tero Huttunen, th88080
Annen vastaus teht 3
Titin vastaus teht 3
Marian vastaus teht 3.

tehtävä 4:
1. Etsi IM alueeseen liittyvää/kuuluvaa gradu tai MA thesis maailmalta, ja vastaa tehtävä 3'n kysymyksiin a) ja b)
2. Tän http://treee.wikispaces.com/Arviointikriteerist%C3%B6 perusteella, tee oma uusi ja parannettu 5 kohdan arviointikriteeristö "Interaktiivisen median gradun metodologisen osaamisen arviointimenetelmä"

Maria
Teron vastaus teht 4
Timon vastauksia
Tehtävä 4 Titi
Tehtävän neljä kakkoskohta koottuna
Annen vastaus teht 4


tehtävä 5 eli Grande Finale:
Valitse jälleen IM-alueen gradu. (Muukin tutkimus voi käydä, mutta luonteensa puolesta gradu soveltuu hyvin kohteeksi). Sovi tekeväsi arvio ko. gradusta s-postilla Teren kanssa.
Arvioi gradun metodologinen osuus: nelostehtävän perusteella koottu "tarkista, että"-lista on täällä. Pohdi kaikkia listan asioita niin, että voit esittää arvion niistä meille kaikille. Voit halutessasi antaa myös arvosanan. Arvioinnista ja sen kuluessa mieleentulevista kysymyksistä voi myös keskustella tässä wikissä.
Tehtävä 5 Titi
Annen vastaus teht 5
Teron vastaus 5
Marian vastaus 5