Heitetään vielä soppaan tällänen Sir Ken Robinsonin luento [http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U&feature=autofb], jossa tulee hauskasti esille valistuksen ja industrialismin perinne koulumaailman taustana, ja kysymys "divergent thinkingin" katoamisesta "educationin" myötä. Sir Ken ei kyllä tässä heitä kovin paljon mallia vaihtoehdolle, mutta ehkä "hole-in-the-wall" riittää ... ;) [[Käyttäjä:Tere|Tere]] 20. lokakuuta 2010 kello 11.52 (UTC)

Yks Mitran väitteistähän on, että koulujen taso laskee kun mennään keskuksesta (Delhistä?) kauemmaksi, ja hän esittää hypoteesin, että hyvät opettajat eivät halua huonoille alueille. Juuri julkaistussa TaYn kasvatustieteen gradussa Terhi Linnansaari toteaa, että 1990-luvulta lähtien suomalaisissa kouluissa on nähtävissä, että pienituloisten asuinalueiden opettajat ovat heikommin sitoutuneita työhönsä kuin parempituloisilla alueilla. [http://tutkielmat.uta.fi/tutkielma.php?id=20889]
[[Käyttäjä:Tere|Tere]]
: Aikalaisen juttu Linnansaaren gradusta [http://aikalainen.uta.fi/2010/10/21/opettajat-alkavat-hylkia-huono-osaisten-kouluja/] [[Käyttäjä:Tere|Tere]] 22. lokakuuta 2010 kello 08.19 (UTC)

Trendi: mikä on tutkinnon merkitys ja painoarvo?
"Boomerang kids: 85% of college grads move home"
http://money.cnn.com/2010/10/14/pf/boomerang_kids_move_home/
http://snipurl.com/1bud8z


Mitra

Linnankoski